Огретен с карфиол
1 глава карфиол /700-800 г/
200 г кашкавал
2-3 филии сух хляб
сол на вкус
За заливката
50 г масло
2-3 с.л. брашно
400 мл прясно мляко
1 ч.л. сушен копър
2 жълтъка
1 скилидка чесън
сол на вкус
1. Сваряваме розичките карфиол в подсолена вода за 8-10 мин.
2. Смесваме разтопеното масло с брашното.
3. След като се запържи, оттегляме от котлона, изчакваме около 30 сек., наливаме студеното прясно мляко.
4. Връщаме на котлона, разбъркваме, подправяме със сол, копър и нарязания на ситно чесън. Накрая добавяме жълтъците.
5. В съд за печене нареждаме розичките сварен карфиол, поръсваме с кашкавала и заливаме със соса.
6. Накрая поръсваме със смлените хлебни трохи. Печем около 15 мин. в предварително загрята фурна при температура от 180 градуса.