Огретен със сирене, кашкавал и картофи
1½ кг картофи
125 г масло
500 мл горещо прясно мляко
1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
4 с. л. брашно
3 яйца
200 г натрошено краве сирене
100 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне
1.Картофите се обелват и се бланшират за 5-10 мин. във вряща вода. Когато изстинат, се нарязват на кръгчета.
2.100 г масло се разтопява и в него се запържва брашното, при непрекъснато бъркане се прибавя млякото. Разбърква се, докато се получи гладък сос. В готовия сос се натрошава кубчето MAGGI® Зеленчуков бульон. Когато сосът поизстине, се слагат разбитите яйца.
3.С останалото масло се намазва дъното на тавичка. В нея се нареждат половината от картофите, слага се натрошеното сирене, отгоре се слага другата половина от картофите. Всичко се залива с готовия сос, поръсва се с кашкавала и се пече на 180°С около 20 мин.