Какво да сготвим набързо от понеделник до петък

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Омлет с гъби и шунка ЧЕТВЪРТЪК
134281

Омлет с гъби и шунка ЧЕТВЪРТЪК

100 гр. шунка, 3 глави кромид лук, 2 супени лъжици масло (маргарин), 400 гр. пресни гъби, малко лимонов сок, сол смлян черен пипер, щипка индийско орехче, 2 супени лъжици ситно нарязан магданоз.
За омлета:
8 яйца, 4-5 супени лъжици прясно мляко, 2-3 супени лъжици ситно нарязан магданоз, 2-3 супени лъжици ситно нарязан праз
Обелете лука, нарежете го на ситно и го задушете с маслото в съд, подходящ за микровълнова фурна, 2-3 минути при 600 вата. Нарежете шунката на кубчета. Измийте гъбите, отцедете ги добре и ги нарежете на ивички. Добавете шунката и гъбите към лучената смес. Поръсете с лимонов сок, сол, черен пипер и смляно индийско орехче. Печете 6-8 минути при 600 вата. Опитайте на сол и разбъркайте със ситно нарязания магданоз. Яйцата разбийте с миксер. Разделете на 4 порции, намажете с олио кръгъл съд и опечете 4 омлета (1-2 минути при 600 вата). Напълнете омлетите с плънката, поръсете със ситно нарязания праз и прегънете. Поднасят се топли. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft