Омлет с гъби и шунка ЧЕТВЪРТЪК
100 гр. шунка, 3 глави кромид лук, 2 супени лъжици масло (маргарин), 400 гр. пресни гъби, малко лимонов сок, сол смлян черен пипер, щипка индийско орехче, 2 супени лъжици ситно нарязан магданоз.
За омлета:
8 яйца, 4-5 супени лъжици прясно мляко, 2-3 супени лъжици ситно нарязан магданоз, 2-3 супени лъжици ситно нарязан праз
Обелете лука, нарежете го на ситно и го задушете с маслото в съд, подходящ за микровълнова фурна, 2-3 минути при 600 вата. Нарежете шунката на кубчета. Измийте гъбите, отцедете ги добре и ги нарежете на ивички. Добавете шунката и гъбите към лучената смес. Поръсете с лимонов сок, сол, черен пипер и смляно индийско орехче. Печете 6-8 минути при 600 вата. Опитайте на сол и разбъркайте със ситно нарязания магданоз. Яйцата разбийте с миксер. Разделете на 4 порции, намажете с олио кръгъл съд и опечете 4 омлета (1-2 минути при 600 вата). Напълнете омлетите с плънката, поръсете със ситно нарязания праз и прегънете. Поднасят се топли.