Какво да сготвим набързо от понеделник до петък

вход през zajenata.bg
134266

Пилешки гулаш СРЯДА

4 парчета пилешко бяло месо, сол, смлян бял пипер, 1 чаена лъжичка мащерка, 2 супени лъжици масло, 1 глава кромид лук, 100 г керевиз, 100 г праз лук, 1 чаена чаша бяло вино, 1 дафинов лист, 2 супени лъжици доматено пюре, 5-6 обелени домата, 250 г пресни малки гъби, малко лимонов сок, 1 супена лъжица брашно, 100 мл течна сметана, 1 щипка захар, 2 -3 лъжици нарязан магданоз.

Измийте и подсушете месото. Натъркайте парчетата със сол и пипер. Сложете маслото и пилето в съд, подходящ за микровълнова фурна, и загрявайте 8-10 минути при 600 вата. Междувременно нарежете на ситни кубчета лука, праза и целината. Прибавете към изваденото от фурната пиле нарязаните зеленчуци, дафиновия лист и бялото вино и отново загрейте за 6-8 минути при 600 вата.
Разбъркайте доматеното пюре, размачкайте с вилица обелените домати, махнете пънчетата на гъбите и заедно с лимоновия сок ги прибавете към пилето и зеленчуците. След това смесете брашното с течната сметана и също ги излейте в ястието. Разбъркайте добре. Подправете със сол, пипер и захар. Оставете всичко това да се готви още 6-8 минута при 600 вата. Поднесете ястието, поръсено с магданоз. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft