Пилешки гулаш СРЯДА
4 парчета пилешко бяло месо, сол, смлян бял пипер, 1 чаена лъжичка мащерка, 2 супени лъжици масло, 1 глава кромид лук, 100 г керевиз, 100 г праз лук, 1 чаена чаша бяло вино, 1 дафинов лист, 2 супени лъжици доматено пюре, 5-6 обелени домата, 250 г пресни малки гъби, малко лимонов сок, 1 супена лъжица брашно, 100 мл течна сметана, 1 щипка захар, 2 -3 лъжици нарязан магданоз.
Измийте и подсушете месото. Натъркайте парчетата със сол и пипер. Сложете маслото и пилето в съд, подходящ за микровълнова фурна, и загрявайте 8-10 минути при 600 вата. Междувременно нарежете на ситни кубчета лука, праза и целината. Прибавете към изваденото от фурната пиле нарязаните зеленчуци, дафиновия лист и бялото вино и отново загрейте за 6-8 минути при 600 вата.
Разбъркайте доматеното пюре, размачкайте с вилица обелените домати, махнете пънчетата на гъбите и заедно с лимоновия сок ги прибавете към пилето и зеленчуците. След това смесете брашното с течната сметана и също ги излейте в ястието. Разбъркайте добре. Подправете със сол, пипер и захар. Оставете всичко това да се готви още 6-8 минута при 600 вата. Поднесете ястието, поръсено с магданоз.