ПОНЕДЕЛНИК Панирана тиквичка с плънка
ПОНЕДЕЛНИК Пилешки бон филенца с бадеми и мед
ВТОРНИК Чушки и домати със сирене на фурна
ВТОРНИК Руло от кренвирши
СРЯДА Бързи чушки бюрек
СРЯДА Бяла риба пане
ЧЕТВЪРТЪК Летен омлет
ЧЕТВЪРТЪК Ястие с кайма, картофи и гъби
ПЕТЪК Задушени гъби с домати и джинджифил
ПЕТЪК Шунка, сирене и картофи със заливка на фурна
ПЕТЪК Задушени гъби с домати и джинджифил
1,5 килограма гъби печурки
1/2 пакет масло
смлян черен пипер
сол на вкус
магданоз
1 глава кромид лук
за соса:
доматен сок
джинджифил
Измиваме старателно гъбите с вода и брашно или сол и вода. Изплакваме под течаща вода и нарязваме на ивички, а по малките гъбки оставяме цели. Лукът го обелваме и нарязваме на дребно. В тиган с незалепващо покритие стопяваме маслото и в него добавяме гъбите и нарязания на дребно лук. Подправяме със сол и черен пипер. Наливаме 1 кафена чашка вода и похлупваме тигана с капак. Задушаваме 10 минути. Поръсваме с нарязания на ситно магданоз. По желание може да приготвим сос с домати и джинджифил и да залеем готовите гъби с него.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари