Пилешки дробчета в масло
200 гр. изчистени пилешки дробчета ;
150 гр. домат;
150 гр. едро нарязан лук;
25 гр. масло (80% масленост);
3-4 стръка магданоз;
черен пипер, сол;
Дробчетата се измиват , изчистват и варят в подсолена вода в продължение на 10 мин. от момента на завирането в дълбок тиган с капак. След десетата минута излишната вода се отлива, така че в тигана да остане достатъчно, за да ги покрие на половина. Добавят се маслото, черният пипер и нарязаният лук. Сместа се задушава за десетина минути. Две-три минути преди изваждане се добавят настърганите домати. Малко преди да снемете, опитайте, дали дробчетата са готови , сложете едро нарязания магданоз и разбъркайте добре.
За почитателите на запърженото, можете да запържите за 2-3 минути сместа от домати, лук и черен пипер в друг тиган, преди да ги добавите към дробчетата.