Пилешки дробчета по селски
пилешки дробчета - 500 г, чушки - 2 - 3 печени - зелена и червена, моркови - 1 брой, гъби - 5 - 6 печурки, доматено пюре - 4 с.л., червено вино - 50 мл, лук - 2 глави кромид и/или 1 връзка зелен лук, червен пипер - 1 ч. л.магданоз - за поръсване, черен пипер, чубрица - на вкус, олио - за пържене
Измийте дробчетата и ги подсушете добре. В дълбок тиган загрейте мазнина и изпържете дробчетата до готовност, след което ги извадете от олиото.
В същия тиган сложете да се запържи нарязания на полумесеци лук, след което настъргания на съвсем ситно морков и разполовените гъбки. Поръсете с червен пипер и добавете нарязаните на дребно печени чушки. Залейте с червеното вино.
Добавете доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода, а след това и пилешките дробчета. Подправете на вкус с черен пипер, малко чубрица и сол.
Сервирайте с накълцан пресен магданоз. Дробчетата по селски се съчетават добре с гарнитура от сварени картофи.