Бързи пилешки филенца рецепти

вход през zajenata.bg
140608

Пилешко филе с Рокфор

пилешко месо - 1.5 кг пилешко филе, брашно - 100 г, сметана - 500 г, прясно мляко - 500 мл, масло - 150 г, олио - 200 мл, картофи - 2 кг, бял пипер - 1/4 с.л.сол - на вкус, сирене - рокфор, на вкус

Порционирайте пилешкото филе, начукайте го леко и го овкусете със сол и бял пипер. Овалвайте всяко парче в брашно и го изпържете до златисто в сгорещена мазнина.

Останалото брашно запържете за 3-4 минути в разтопеното масло и разредете соса със сметаната и половината прясно мляко.

Оставете соса да кипне, като го бъркате непрекъснато, свалете от котлона и добавете настърганото сирене Рокфор. Разбърква се и се поръсва с останалия бял пипер.

Обелете картофите, нарежете ги и ги сварете в тенджера под капак без сол. Отцеждат се и се правят на пюре с останалото масло, сол на вкус и част от останалото прясно мляко, докато се получи гладко пюре.

Поднесете порция пилешко филе със сос Рокфор с гарнитура от картофеното пюре или задушени зеленчуци. 

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft