Пуйката – класическо угощение за Коледа – не толкова лесна, според някои за приготвяне, но пък много вкусна. Коледната пуйка може да направи Коледното ви събиране едно малко вълшебство. Със същата сила обаче може и напълно да съсипе тържеството ви. Днес ще направим Коледата възможно като ви дадем няколко много полезни и изпитани съвета за приготвянето на печена пълнена коледна пуйка, както и няколко изключително вкусни рецепти за пълнежи, които могат да се приготвят както и отделно, така и с тях да напълните своето творение и да щащнете всички гости.
Особено важно е да сте добре организирани. Приготвянето на пълнена печена пуйка е малко по-сложно и отнема повечко време, което навръх Коледа може да предизвика и нажени напрежението. Пригответе се предварително - изберете рецепта, купете всичко необходимо и не забравяте да размразите пуйката.
Първото и особено важно нещо е да запомните, че пуйката никога не бива да се слага да се пече преди да е напълно размразена в хладилника. Подчертаваме - в хладилника, не на стайна температура.
![Коледна пуйка рецепти](https://i.zajenata.bg/images/3/big_d272b34a88217e535cfe8d69259ba7ce.jpg)