
Понички с банани
Необходими продукти
* банани - 1 бр.
* яйца - 2 бр.
* захар - 1/2 ч.ч.
* кисело мляко - 2 с.л.
* бакпулвер - 2 ч.л.
* сода бикарбонат - 1 ч.л.
* захар - 1 ч.л.
* индийско орехче - 1/4 ч.л.
* сол - 3 щипки
* масло - 50 гр.
* ванилия - 1 бр.
* олио - за пържене
* брашно - 3 - 4 ч.ч.
Приготвяне
Брашното се пресява в голяма купа, добавя се 1 ч.л. захар, сода бикарбонат, бакпулвер и сол. Разбърква се добре, добавяме индийско орехче, след което отново разбъркваме.
Банана се намачква добре и разбърква с киселото мляко. Ароматизира се с ванилия. 1/2 ч.ч. захар се разбива с маслото, добавят се яйцата, разбиват се докато стане пухкава смес и постепенно се налива в брашното. Щом брашното поеме яйцата се добавя бананановата смес и хубаво се разбърква. Трябва да остане лепкаво в сърцевината. Тестото се оставя да почине завито в хладилник.
Щом се извади се разделя на равни части, обилно се набрашнява и разстила на тънък лист. С метален диск или с чаша се режат кръгчета. Пържат се в предварително загрято олио.
Поничките се изваждат върху салфетка, която да поеме излишната мазнина.