Постни ястия с картофи

вход през zajenata.bg
160805

Постна леща с картофи

Продукти за 4 порции: 1 ч.ч. леща, 4 средно големи картофа , 2 глави лук, 2 с.л. краве масло, лимонов сок, суха чубрица, магданоз, сол.

Нaчин на приготвяне: Заливаме лещата с 5 ч.ч. студена вода и варим, докато поомекне. Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги прибавяме към лещата. Варим ястието на тих огън, докато поеме водата. Нарязваме лука на ситно, запържваме го в сгорещеното масло до златисто и го сипваме при картофите и лещата. Накрая посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица и отстраняваме от огъня. Подправяме с лимонов сок.
 

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft