Постни ястия с картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Постни картофи в кисел сос
160805

Постни картофи в кисел сос

Продукти за 4 порции: 700-800 г картофи, 1 глава лук, 2 с.л. брашно, 5-6 с.л. олио, 2 с.л. оцет, 7-8 зърна черен пипер, 1 дафинов лист, 1 с.л. ситно нарязан магданоз /или копър/, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на филийки. Сгорещяваме олиото и запържваме в него ситно нарязания лук и леко препеченото брашно. Наливаме 3 ч.ч. топла вода, прибавяме оцета, зрънцата черен пипер, дафиновия лист и сол на вкус. Когато сосът заври, слагаме картофите и доваряваме ястието още 10 мин на тих огън. При поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.
 

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft