Пълнени чушки със зеленчуци
Продукти:
12 големи чушки
2 глави кромид лук
2 картофа
150 г грах от консерва
5 - 6 домата
1 връзка корени за супа
черен пипер
червен пипер
магданоз
100 мл олио
сол
Приготвяне:
• Лукът, картофите и корените за супа се нарязват на ситно и се задушават с малко сол, докато омекнат, прибавят се 2 с. л. топла вода.
• Половината от доматите се нарязват на ситно и заедно с граха се добавят към останалите зеленчуци.
• Слагат се подправките и всичко се разбърква добре.
• С така получената смес се пълнят чушките, предварително изчистени от семето.
• Останалите домати се настъргват на ренде.
• Подправят се със сол и към тях се прибавя малко олио.
• Разбъркват се и с този сос се заливат напълнените със зеленчуците чушки.
• Ястието се пече в умерена фурна (180 С) за 30 минути, като периодично се долива по малко гореща вода.
• Чушките, пълнени със зеленчуци се поднасят с малко от соса и се гарнират с кисело мляко.