4 Септември 2013
1495227
Постна манджа в буркани
Ястие с грах и моркови в буркани
Домати, мариновани с босилек
Домати с копър и дафинов лист
Домати с чесън в буркани
Ястие от зеленчуци в буркани
Имамбаялдъ за буркани
Миш-маш в буркани
Паприкаш в буркани
Патладжани в олио
Патладжани и чушки в олио
Печени чушки и патладжани
Пикантна манджа за буркани
Пълнени чушки за стерилизиране в буркани
Пълнени чушки с тиквички в буркани
Пържени патладжани с доматен сос
Пържени тиквички с доматен сос в буркани
Пържени тиквички с лучен сос за зимата
Чушки с доматено пюре
Манджа по шопски в буркани
Ястие от пиперки и домати
Ястие с праз за буркани
Пържени патладжани с доматен сос
4 кг патладжани, 6 домата, 3-4 глави лук, 3 връзки магданоз, олио, оцет, захар, черен пипер, дафинов лист, сол
Нaчин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на кръгчета с дебелина около 1 см. Посоляваме и ги оставяме, за да се отцеди горчивата течност. След 30 мин овалваме патладжаните в брашно и ги пържим в сгорещено олио, докато се зачервят от двете страни. Нарязания лук задушаваме в олио до омекване. Прибавяме доматите, смлени с машинка. Загряваме до завиране, след което подправяме на вкус със захар, сол, оцет, дафинови листа и черен пипер. След като сосът поври, прибавяме изпържените патладжани. Варим още 5 минути. Накрая поръсваме магданоза и насипваме в буркани. Стерилизираме 60 мин и бързо охлаждаме.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари