Какво да сложим на трапезата на Ивановден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Свински ребра с кисело зеле
83584
Свински ребра с кисело зеле

Свински ребра с кисело зеле

1 1/2 кг свински ребра

1 кисела зелка (около 1 кг)
2 стръка праз лук
2 ч. л. червен пипер
2 – 3 скилидки чесън
щипка кимион
чубрица и смлян черен пипер на вкус
щипка джинджифил
2 с.л. ракия
1 с.л. олио (може и свинска мас)

* Свинските ребра се нарязват на парчета от по 1 -2 ребърца;
* Приготвя се марината от 1 ч.л. червен пипер, смлян черен пипер и чесън (нарязан на ситно и претрит с шипка сол), чубрицата, кимион, джинджифил, ракията и 2-3 с.л. вода;
* Ребърцата се нарязват на парчета по едно-две ребърца и се оставят в марината поне за 30 мин, най-добре за една нощ;
* Лукът се нарязва на шайби и се задушава в загрятото олио (свинска мас), разбърква се и се добавя нарязаното на ситно кисело зеле и 1 ч.л. червен пипер;
* В глинен гювеч (или гювечета) се подрежда половината от задушеното кисело зеле, разпределят се маринованите свински ребърца и отгоре се слага останалото кисело зеле;
* Разпределя се останалата марината, ако е необходимо се долива малко вода и гювеча се затваря с капак;
* Ястието се пече около 2 часа, до готовност, във фърна на 200 градуса. Може да бъде приготвена и в камината.

1 2
3
4 5 6 7 8
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft