3 Октомври 2012
278691
Крем с мед, ябълки и извара
Питка с ябълки
Прелестен сладкиш с ябълки
Щтрудел с ябълки
Сладкиш с ябълки
Мъфини с ябълки
Ябълков пай
Ябълков кекс
Сладкиш с ябълки
3 яйца
1 ч.ч. кристална захар
1/2 .ч. олио (8 с.л.)
2 ч.ч. брашно
1 ванилия
1/2 ч.л. амонячна сода
3 ябълки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата, захарта и олиото с миксер. Прибавяме ванилията, амонячната сода, гасена с 1 ч.л. оцет и две чаени чаши брашно.
Разбиваме отново сместа. Ако е много гъста прибавяме 5 с.л. прясно мляко или вода.
В намаслена и поръсена с брашно тава (или покрита с хартия за печене) изливаме 3/4 от тестото. Отгоре редим предварително изчистени и обелени ябълки, нарязани на тънки резенчета. Върху тях изливаме останалото тесто и разпределяме равномерно. Печем в предварително загрята фурна, около 25-30 минути при 180-200 градуса.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари