Лесни рецепти с ябълки

вход през zajenata.bg
278691

Сладкиш с ябълки

3 яйца
1 ч.ч. кристална захар
1/2 .ч. олио (8 с.л.)
2 ч.ч. брашно
1 ванилия
1/2 ч.л. амонячна сода
3 ябълки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата, захарта и олиото с миксер. Прибавяме ванилията, амонячната сода, гасена с 1 ч.л. оцет и две чаени чаши брашно.

Разбиваме отново сместа. Ако е много гъста прибавяме 5 с.л. прясно мляко или вода.

В намаслена и поръсена с брашно тава (или покрита с хартия за печене) изливаме 3/4 от тестото. Отгоре редим предварително изчистени и обелени ябълки, нарязани на тънки резенчета. Върху тях изливаме останалото тесто и разпределяме равномерно. Печем в предварително загрята фурна, около 25-30 минути при 180-200 градуса.

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft