Тиквички с домати и сирене
3 бр. тиквички
2 бр. домати
250 г сирене
2 скилидки чесън
1 кубче зеленчуков бульон
бял пипер, куркума, сол
зехтин
100 г кашкавал
Тиквичките се измиват и обелват . Всяка една тиквичка се нарязва надлъжно на филийки, като се оставя около 1 см разстояние от дръжката така че да се получи нещо като ветрило. Поставят се в намаслена тавичка, посоляват се и след това между филийките се нареждат парченца домат и сирене. По желание, може да сложите и малко чесън, нарязан на ситно. Върху всяко ветрило се капва по малко зехтин и в тавичката се излива 1 зеленчуков бульон или 250 мл вода. След това се пече на умерена фурна за около един час. Малко преди да са готови ветрилата се наръсва с настърган кашкавал и се запича за още около 5-10минути.