Няколко от най-известните и вкусни торти рецепти

вход през zajenata.bg
221330

Торта Добуш рецепта

яйца - 2 броя, захар - 1 ч.ч. пудра, олио - 1 к.ч., прясно мляко - 1 ч.ч., сода - ½ ч.л. амонячна, брашно - колкото поеме, масло - 200 г за крема, прясно мляко - 1 л за крема, брашно - 4 с.л. с връх за крема, захар - 1 ч.ч. пудра 1 ч.ч. на кристали, яйца - 4 броя за крема, какао - 50 г за крема, ром - 2 с.л., захар - 4 с.л. за карамела

Разбийте прясното мляко за блата с 1 ч.ч. пудра захар. Добавете яйцата, содата, олиото и разбийте добре. Започнете да добавяте брашно към сместа - трябва да се получи тесто като за баница, за да може да се разточи с точилка. Разточват се към 4-5 кори с дебелина от около половин см. Пекат се в тавичка, поръсена с малко мазнина и брашно, в предварително загрята на 190-200 градуса фурна.

За приготвяне на крема разбийте 4 броя яйца с прясното 3мляко и 1 ч.ч. кристална захар. Към тази смес добавете маслото, разтопено и разбито с пудрата захар. Сместа се слага на котлон и при непрекъснато бъркане се добавя и брашното. Кремът се бърка, докато се сгъсти (при нужда добавете още малко брашно). Сгъстеният крем се отстранява от огъня и се добавя рома. Разделя се на 2 част и към едната се прибавя какаото.

Редуват се крем, блат, като се завършва със светлия крем. Карамелизирайте 4 с.л. захар на тънък пласт в тавичка с равно и гладко дъно, намазано с малко масло. Оставете карамела напълно да изстине и го надробете с нож или някакъв тъп предмет.

Украсете Добуш тортата с карамела или направете украса по ваше желание - използвайте сушени плодове, орехи или настърган шоколад.

Тортата се поднася на следващия ден.
 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Торти и сладкиши
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft