Агнешка супа
600г агнешко месо
2 1/2л вода
2 глави лук
3 моркова
2 стръка целина
100г ориз
2 супени лъжици джоджен
3 яйца
сок от 2 лимона
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете месото и водата да заврят.
Оберете пяната няколко пъти, след това намалете огъня.
Нарежете лука и целината на дребно, морковите на кръгчета.
Прибавете ги към агнешкото.
Подправете на вкус със сол и черен пипер.
Оставете супата да къкри около 2 часа, докато месото се отдели от костите.
Изваждате месото, нарязвате го на парченца, като преди това махате костите и тлъстините.
Върнете месото в тенджерата.
Оставете го да заври и прибавете ориза.
Варете още 10 минути.
Изключете огъня и прибавете джоджена.
Отделно разбийте яйцата на пяна, сипете лимоновия сок и , чаша от бульона.
Разбъркайте добре.
Застройте супата, като бъркате непрекъснато, без да завира.