Супа пилешко
3 с.л. кисело мляко
магданоз
1 яйце
целина
1 глава лук
30 г фиде
2 моркова
3 картофа
0,5 пиле
Начин на приготвяне
Сваряваме пилето. Изваждаме го от бульона и го обезкостяваме.
Към бульона прибавяме ситно нарязаните лук, картофи, моркови и целина. Варим до омекване на зеленчуците.
Прибавяме пилешкото месо и фидето, и варим още около 10 минути.
Застройваме с варена застройка, приготвена от яйцето и киселото мляко. Смесваме яйцето с киселото мляко, поставяме на слаб котлон и непрекъснато бъркаме докато започне да се сгъстява. След това пак при непрекъснато бъркане прибавяме 2 - 3 черпака от супата, но на тънка струйка. Изсипваме застройката в супата и разбъркваме. (По принцип към варената застройка може да прибавим 2 с.л. брашно, но когато имаме повече картофи няма нужда от брашно).
Накрая прибавяме парченце масло и поръсваме с дребно нарязан магданоз. По желание при сервиране, гарнираме с малко кисело мляко.