Рецепти за шкембе чорба

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Агнешка шкембе чорба със свински крачета
270178
Агнешка шкембе чорба със свински крачета

Агнешка шкембе чорба със свински крачета

агнешко шкембе - 1 бр.

свински крака - 1 бр.
лук - 1 глава
сол
черен пипер
червен пипер
олио - 1 сл.
яйца - 2 бр.
прясно мляко - 500 мл.
чесън
ПРИГОТВЯНЕ НА ШКЕМБЕ ЧОРБА - ВАРИАНТ 2

Добре изчистеното и измито шкембе и опърлените и измити свински крачета се варят с нужното количество вода и сол докато омекнат.

Изваждаме шкембето от съда и го нарязваме на ивици или накълцваме на средни парчета. Обезкостяваме крачетата, а месото нарязваме на ситни парчета.

Прецеждаме бульона.

Запържваме ситно нарязания лук, брашното и червения пипер. Запържените продукти разреждаме с прецедения бульон, добавяме прясното мляко. Варим още 10 минути и слагаме в нея нарязаното шкембе и месото от свинските крачета.

Застройваме чорбата с яйца и малко оцет.

По желание при сервирането се слага в отделен съд счукан чесън разреден с оцет.  

1 2 3 4
5
6 7
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft