Шкембе чорба с агнешко
Шкембе чорба от воденички
Шкембе чорба с телешко
Бърза Шкембе чорба
Агнешка шкембе чорба със свински крачета
Класическа шкембе чорба
Шкембе чорба с готово шкембе
Шкембе чорба с телешко
орба
от Пепи
телешко шкембе - 1 бр.
олио
червен пипер
прясно мляко - 1 ч. ч.
чесън
оцет
сол
Измиваме добре шкембето, обилно със студена вода, след което го киснем 1 - 2 часа в подсолена вода, изплакваме, попарваме с кипяща вода и остъргваме веднага от двете страни, измиваме го наново и слагаме да се вари в подсолена вода, когато омекне добре, изваждаме го, нарязваме го на парчета.
Бульонът продължава да ври на силен огън 15 - 20 мин., като му се добавя малко мазнина, червен пипер и чаша прясно мляко, шкембето се връща в тенджерата и се дърпа от огъня.
Сервира се с приготвен отделно счукан чесън с оцет.
Вкусни рецепти
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари