Вредни ли са подсладителите

вход през zajenata.bg
43411

Ацесулфам К - Е950

Този подсладител е открит случайно от немкия химик Карл Клаус през 1967 г. в Германия. Той е 180-200 пъти по-сладък от захарта (захароза), а сладостта му е приблизително същата, като на аспартама. Ацесулфамът е обаче е наполовина сладък в сравнение със захарина и притежава 1/4 от сладостта на сукралозата.

След консумация този подсладител оставяспецифичен метало-нагарчащ вкус в устата известно време след консумация. Той не съдържа калории и не се усвоява от организма. За него няма много данни – нито, че е канцерогенен, нито, че е безвреден.

1 2 3
4
5 6 7
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft