11 Март 2013
43407
Историята на подсладителите започва през 1879 година
Захарин Е954
Аспартам E951
Ацесулфам К - Е950
Подсладителя Цикламат Е952
Какви са вредите от подсладителите
Има ли ползи от подсладителите
Ацесулфам К - Е950
Този подсладител е открит случайно от немкия химик Карл Клаус през 1967 г. в Германия. Той е 180-200 пъти по-сладък от захарта (захароза), а сладостта му е приблизително същата, като на аспартама. Ацесулфамът е обаче е наполовина сладък в сравнение със захарина и притежава 1/4 от сладостта на сукралозата.
След консумация този подсладител оставяспецифичен метало-нагарчащ вкус в устата известно време след консумация. Той не съдържа калории и не се усвоява от организма. За него няма много данни – нито, че е канцерогенен, нито, че е безвреден.
Здраве
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари