Вредни ли са подсладителите

вход през zajenata.bg
43399

Аспартам E951

Аспартамът е масово използват от хранителната индустрия. Всичко, което носи етикета „ light ” е с добавка на аспартам. Това означва, че този подсладител се влага в огромно количеств напитки, снаксове , сладки , алкохол, десерти и "диетични" храни и дори дъвки. Аспартамът, който е открит през 1965 г., се използва в повече от 6000 продукта. Одобрен е в началото на 80-те години като алтернатива на захарина и цикламатите. Известен е под търговското име Nutra Sweet . Аспартамът при нагряване се разрушава и затова не може да бъде използван в сладкарството.

При определена технологична обработка - рН >6 (киселинна среда) аспартамът може да се разпадне до дикетопиперазин, за който се предполага, че е токсично съединение с вероятно токсично действие . Много са ужасяващите последици, които може да предизвика аспартамът. Според редица изследвания, той води до главоболие, умствени увреждания, дори рак на шийката на матката и т.н.

1 2 3 4
5
6 7
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft