Вредни ли са подсладителите

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Историята на подсладителите започва през 1879 година
43399

Историята на подсладителите започва през 1879 година

Историята на подсладителите започва през 1879 година, когато в лабораторията на американския професор Ремсен работел руският емигрант и химик Константин Фалберг, който неволно открил сладкия вкус на препарата, който разработва - сулфаминбензолна киселина. Така чрез сладките съединения на сулфаминбензолната киселина бил синтезиран захаринът. 20 години по-късно той е разрешен за подслаждане на храни и напитки, докато се стигне до днес, когато захаринът (saccharin) се счита за “най-стария подсладител”.

По нататък в историята следва забрана за производството на захарин поради корпоративни интереси, но през Втората световна война производството на захарин е възродено, поради недостига на обикновена захар. Тогава вкусът на веществото бил леко нагарчащ, което днес е преодоляно от модерната технология на производство.

По нататък индустрията на подсладителите следва бурно развитие. Дори и днес масово хората по света, обсебени от манията по нискокалоричните храни, често поглъщат огромни количества подсладители без да се заинтересуват дали това е вредно за тях. Все пак подсладителите са без калории, евтини са, а една кутийка заменя от 6 до 12 кг захар.

1 2 3 4 5 6
7
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft