Баклава от бутер тесто и орехи
бутер тесто - 500 г
орехи - 2 ч.ч. смлени
яйца - 1 - 2 бр.
захар - 1/2 ч.ч.
ванили - 2 пакетчета
ЗА СИРОПА
захар - 3 - 4 ч.ч.
вода - 3 - 4 ч.ч.
ванилия - 1 прахче
лимони - настъргана лимонова кора
Добре разбийте яйцата със захарта и ванилията, добавете смлените орехи и добре объркайте до хомогенизиране.
Разделете бутер тестото на два правоъгълника. От сместа разпределете по средата на всеки по дължината на правоъгълника и завийте на руло.
Всяко руло нарежете на малки парчета, подреждайте ги в подмазнена тава и и ги изпечете в загрята силна фурна.
Пригответе сиропа, като варите продуктите за него няколко минути.
Приготвената баклава сиропирайте със захарния сироп. Поднесете на следващия ден, за да може баклавичките да се напоят.