Баклава с готови кори
500 гр.кори за баница
750 гр.захар
300 гр.масло
250 гр.орехови ядки
20 мллимонов сок
Корите се нареждат една върху друга, между тях, за по-голяма височина се слагат нагънати кори
2
Когато се наредят две трети от корите, се слага плънка от смлените орехи
3
Нареждат се останалите кори и баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, ромбове или квадрати
4
Залива се равномерно с кипящо масло или маргарин и се пече на180 градуса до зачервяване
5
Ако не се изпече до зачервяване, баклавата ще остане тестена
6
След като изстине, баклавата се залива с хладък сироп, сварен от захарта, 1 литър вода и малко лимонов сок
7
След един час сиропът, който не е поет от баклавата, се отцежда, кипва се наново и снего отново се залива десерта Баклавата се поднася след няколко часа или на другия ден.