19 Февруари 2013
325124
Турска баклава
Баклава с готови кори
Баклава с локум
Баклава от бутер тесто и орехи
Гръцка баклава
Иракска баклава
Баклава с шоколад и орехи
Баклава с орехи и стафиди
Иракска баклава
кори - 500 г готови, за баница
масло - разтопено, за поръсване
сметана - течна, за поръсване
бадеми - натрошени
лешници - натрошени
захар - 2 ч.ч.
вода - 2 ч.ч.
лимони - 1 с.л. настъргана кора, по желание
Намазнете тава. Започнете да редите корите в нея, като през 4-5 кори поръсвате обилно с разтопено масло, сметана, а след всяка 6-7 посипвате върху маслото и сметаната натрошени бадеми и лешници.
Сложете баклавата се изпече в умерена фурна. След като изстине, я залейте с горещ сироп, приготвен от водата, захарта и настърганата лимонова кора, които са вряли около 5 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари