Баклава рецепти

вход през zajenata.bg
325182

Гръцка баклава

кори - 2 пакета фини

масло - 250 г
яйца - 6 броя
захар - 1 ч.ч.
брашно - 1 ч.ч.
орехи - 1 ч.ч. натрошени
бакпулвер - 1 пакетче
ЗА СИРОПА
захар - 3 ч.ч.
вода - около 1 л
ванилия - 1 - 2 пакетчета

Разтопете половината масло в тавата, в която ще приготвите гръцката баклава. Отгоре сложете пакет кори, предварително нарязани на ленти с дебелина около 1, 5 см.

Разбийте яйцата с брашното, захарта и бакпулвера и залейте в тавата корите. Отгоре поръсете с едро накълцаните орехи. След това разстелете другия пакет кори, направен на ленти и полейте с другото разтопено масло.

Сложете да се пече в предварително загряна фурна за около 200-220 градуса за около 40 минути.

Пригответе в съд на котлона захарния сироп, като разбърквате водата със захарта, ванилията за около 10 минути. Аз обичам да добавям и лимонова кора в него.

С шишче надупчета изпечената баклава нагъсто, което отнема известно време. Залейте изстиналата баклава с горещия сироп. Оставете да престои 1 нощ преди да нарежете на парчета. 

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft