Баклава рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Баклава от бутер тесто и орехи
325137

Баклава от бутер тесто и орехи

бутер тесто - 500 г

орехи - 2 ч.ч. смлени
яйца - 1 - 2 бр.
захар - 1/2 ч.ч.
ванили - 2 пакетчета
ЗА СИРОПА
захар - 3 - 4 ч.ч.
вода - 3 - 4 ч.ч.
ванилия - 1 прахче
лимони - настъргана лимонова кора

Добре разбийте яйцата със захарта и ванилията, добавете смлените орехи и добре объркайте до хомогенизиране.

Разделете бутер тестото на два правоъгълника. От сместа разпределете по средата на всеки по дължината на правоъгълника и завийте на руло.

Всяко руло нарежете на малки парчета, подреждайте ги в подмазнена тава и и ги изпечете в загрята силна фурна.

Пригответе сиропа, като варите продуктите за него няколко минути.

Приготвената баклава сиропирайте със захарния сироп. Поднесете на следващия ден, за да може баклавичките да се напоят. 

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft