Баклава рецепти

вход през zajenata.bg
325145

Баклава с готови кори

500 гр.кори за баница
750 гр.захар
300 гр.масло
250 гр.орехови ядки
20 мллимонов сок

Корите се нареждат една върху друга, между тях, за по-голяма височина се слагат нагънати кори
2
Когато се наредят две трети от корите, се слага плънка от смлените орехи
3
Нареждат се останалите кори и баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, ромбове или квадрати
4
Залива се равномерно с кипящо масло или маргарин и се пече на180 градуса до зачервяване
5
Ако не се изпече до зачервяване, баклавата ще остане тестена
6
След като изстине, баклавата се залива с хладък сироп, сварен от захарта, 1 литър вода и малко лимонов сок
7
След един час сиропът, който не е поет от баклавата, се отцежда, кипва се наново и снего отново се залива десерта Баклавата се поднася след няколко часа или на другия ден.
 

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft