19 Февруари 2013
325142
Турска баклава
Баклава с готови кори
Баклава с локум
Баклава от бутер тесто и орехи
Гръцка баклава
Иракска баклава
Баклава с шоколад и орехи
Баклава с орехи и стафиди
Баклава с локум
500 г кори за баница
300 г розов локум (2 кутии)
4 бр. яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
6-7 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. счукани орехи
За сиропа:
3 ч.ч. вода
3 ч.ч. захар
4 ванилии
Яйцата, захарта, олиото и брашното с бакпулвера се разбиват на гъста каша. Локумът се нарязва на парчета - всяко локумче на 4 части. Вземат се по 2 листа кори и помежду се намазват с масло. В началото се нареждат локумчетата, след това орехите до тях и по останалата част от кората се намазва с 2 с.л. от пандишпановата смес. Навиват се на руло. Това се прави с всички кори. Нареждат се в правоъгълна тава и се изпича. След като изстине баклавата се нарязва на парчета и се залива със сироп. Задължително трябва да престои 10-12 часа преди сервиране.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари