Лесни домашни бисквити рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бисквити с шипков мармалад
1241417

Бисквити с шипков мармалад

4 яйца, 300 г захар, 200 мл олио или краве масло, 1 чаена лъжичка амонячна сода, лимонова кора, сокът на 1/2 лимон, ванилия, 300 г брашно, 250 г мармалад от шипки.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се олиото, амонячната сода, разтворена в сока на лимона, настърганата кора на лимона и ванилията. Всичко се разбърква и се прибавя по малко от брашното, за да се получи тесто, годно за точене. Разточва се кора с дебелина 1/2 см. Режат се с чаша или формички и се пекат в тава, намазана с масло, в умерена фурна. На половината от бисквитите (преди да се изпекат) с много малко кръгче се изрязват по две дупчици. Като се изпекат, се слепват с мармалад, така наподобяват котешки очи.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft