6 Май 2012
1241410
Лесни какаови бисквити
Виенски бисквити
Бисквити Таралежки
Бадемови бисквити
Домашни ореховки
Бисквити с орехи и мед
Шоколадови бисквити
Портокалови бисквити
Бисквити с шипков мармалад
Домашни бисквити с ванилия
Бисквити с шипков мармалад
4 яйца, 300 г захар, 200 мл олио или краве масло, 1 чаена лъжичка амонячна сода, лимонова кора, сокът на 1/2 лимон, ванилия, 300 г брашно, 250 г мармалад от шипки.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се олиото, амонячната сода, разтворена в сока на лимона, настърганата кора на лимона и ванилията. Всичко се разбърква и се прибавя по малко от брашното, за да се получи тесто, годно за точене. Разточва се кора с дебелина 1/2 см. Режат се с чаша или формички и се пекат в тава, намазана с масло, в умерена фурна. На половината от бисквитите (преди да се изпекат) с много малко кръгче се изрязват по две дупчици. Като се изпекат, се слепват с мармалад, така наподобяват котешки очи.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари