Рецепти за детски торти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бишкотена торта с кисело мляко
537241

Бишкотена торта с кисело мляко

Продукти:

около 500-600 г бишкоти (2 пакета)
1 кг изцедено кисело мляко
150 г пудра захар
праскови от компот (около десетина разполовени плода)
червени плодове за украса (пресни или замраени

Приготвяне:

Към изцеденото кисело мляко се прибавя пудрата захар и се разбърква добре. От сместа се отделя 1 ч.ч. за накрая. Прасковите се нарязват на полумесеци с дебелина около 0.5 см.
Във форма за торта (с падащо дъно) се нареждат плътно един ред бишкоти, намазват се с тънък слой от млечния крем, отгоре се нареждат парченца праскови кръгообразно така, че да се покрие цялата повърхност. Върху тях се излива по-дебел слой от крема (с дебелина около 1 см). Повтаря се - бишкоти, малко крем, праскови, повече крем. Така се реди докато свършат продуктите. Най-горният слой да е от крем. Украсява се с праскови и червени плодчета и се слага за около 2 часа в хладилник. След като тортата се е стегнала се изважда от формата внимателно и отстрани се намазва плътно с предварително отделения крем, така че да се покрият блатовете. Украсява се с плодчета и отстрани и отново се слага в хладилник. Най-вкусна е ако престои няколко часа. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft