Бишкотена торта с кисело мляко
Продукти:
около 500-600 г бишкоти (2 пакета)
1 кг изцедено кисело мляко
150 г пудра захар
праскови от компот (около десетина разполовени плода)
червени плодове за украса (пресни или замраени
Приготвяне:
Към изцеденото кисело мляко се прибавя пудрата захар и се разбърква добре. От сместа се отделя 1 ч.ч. за накрая. Прасковите се нарязват на полумесеци с дебелина около 0.5 см.
Във форма за торта (с падащо дъно) се нареждат плътно един ред бишкоти, намазват се с тънък слой от млечния крем, отгоре се нареждат парченца праскови кръгообразно така, че да се покрие цялата повърхност. Върху тях се излива по-дебел слой от крема (с дебелина около 1 см). Повтаря се - бишкоти, малко крем, праскови, повече крем. Така се реди докато свършат продуктите. Най-горният слой да е от крем. Украсява се с праскови и червени плодчета и се слага за около 2 часа в хладилник. След като тортата се е стегнала се изважда от формата внимателно и отстрани се намазва плътно с предварително отделения крем, така че да се покрият блатовете. Украсява се с плодчета и отстрани и отново се слага в хладилник. Най-вкусна е ако престои няколко часа.