Рецепти за детски торти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Торта с шоколад и сметана
537229

Торта с шоколад и сметана

Продукти:

За 1 блат:
4 бр. яйца
250 г течен шоколад
100 г захар
250 г брашно
50 г разтопено масло
1/2 ч.ч. смлени орехи
За гарниране:
250 мл течна сметана
2-3 с.л. пудра захар
1 с.л. желатин
1/2 ч.ч. вода
100 г настърган шоколад
За сиропа:
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. захар
3-4 капки есенция по желание 

Приготвяне:

Разбиваме на гъст крем яйцата и захарта както и ванилията. Прибавяме течния шоколад, като разбиваме до изглаждане на сместа. Добавяме разтопеното масло. След това постепено прибавяме брашното и накрая смлените орехи. Печем в тортена форма или тавичка намаслени и набрашнени на 200 С до готовност. Тортата може да се направи с един или два блата. Посочените количества са за един. Накисваме желатина в 1/2 ч.ч. вода да набъбне. След това се разтопява на водна баня. Сметаната смесваме с пудрата захар и прибавяме охладения желатин и започваме да разбиваме до сгъстяване на сметаната. В подходяща чиния се поставя единия блат и се сиропира с захарта, водата и есенцията. Покриваме блата с сметаната, разстиламе и поставяме втория блат. Него също сиропираме леко. Покриваме с останалата сметана и заглаждаме. Отгоре украсяваме с какао или настърган шоколад. За втория блат течния шоколад може да е бял за да се получи светъл блат. За доброто и злото изрязваме окръжност от хартия и през средата се очертава и изрязва на две. В едната част правим по средата малък краг и също изрязваме. Изрязаното кръгче се ползва за бялата страна върху тортата. След като сме поръсили добре се отстранява шаблона внимателно.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft