Рецепти за детски торти

вход през zajenata.bg
537229

Торта с млечен крем

Продукти:

За 1 блат и тава с диаметър 18, максимум 20 см:
2 бр. яйца
2 ч.л. захар
2 ч.л. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 и 1/2 ч.л. какао
2 ч.л. хладка вода
За крема:
670 мл прясно мляко
90 г царевично нишесте
4 ч.л. захар
70 г бял шоколад
170 г масло
100 г пудра захар
За шоколадовия топинг:
140 г млечен шоколад
3 ч.л. прясно мляко
2 и 1/2 ч.л. захар
100 г масло

Приготвяне:

Блатове: Разбийте яйцата и захарта на сняг и добавете останалите продукти. Изпечете блата за 15 минути на 180 С. Повторете същата процедура за втория блат. Оставете блатовете да изстинат.
Крем: Смесете 100 мл мляко със захарта и нишестето и сложете на котлона, за да се сгъсти. В друг съд стоплете останалото мляко и разтопете в него шоколада. Намалете много котлона и прибавете тази смес към другата. Разбъркайте добре. Варете крема, докато се сгъсти много. В трети съд разбийте маслото с пудрата захар. След като вареният крем е напълно изстинал, добавете маслото и разбъркайте до пълното им смесване.
Шоколадов топинг: Смесете всички продукти и ги загрейте на котлона до пълното им смесване.
Сглобяване на тортата: За да ви се получи както трябва на 100 %, сглобявайте тортата в тавичка с махащи се стени, с диаметър 18-20 см. Сложете единия блат на дъното на тавата. Върху него изсипете половината крем, после половината топинг, после пак блат, крем и накрая топинг. След като сте сглобили тортата, оставете я да стегне за няколко часа, преди да я разрежете, защото в началото кремът е леко течен . 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft