Бисквитена торта Пирамида
Продукти:
250 г маргарин
1 и 1/2 ч.ч. пудра захар
600 г бисквити Закуска (2 пакета)
200 г сладко от ягоди (или друг вид)
1 ч.ч. смлени орехи
1 ванилия
1 ч.ч. прясно мляко (или компот, или вода)
Приготвяне:
Маргаринът, захарта и ванилията се разбиват на пухкав крем. Бисквитите се потапят за секунда в прясното мляко и се подреждат върху целофан в три колонки от по четири бисквити в колона, маже се със крем и се слага още един пласт бисквити. Правят се общо три пласта бисквити с три пласта крем. В купа се смесват сладкото с 1/2 ч.ч. орехи и няколко натрошени бисквити за да може сместа да не е течна. Тази смес се слага върху третия пласт крем. След това с помощта на целофана се прави триъгълно руло (като двата странични пласта бисквити се прилепят във върха на пирамидата). Изчаква се малко за да се залепят бисквитите и целофанът се отваря. Рулото се маже с останалата част от крема и се поръсва с 1/2 ч.ч. орехи. Оставя се да престои в хладилника поне 2 часа.