Бутер охлювчета
1 пак. бутер тесто
за сладките:
стафиди(накиснати 10мин. в топла вода да омекнат)
захар
за солените:
200 гр. сирене
2 яйца (единият жълтък за намазване)
3-4 суп. лъж. кисело мляко
От един пакет стават около 30 охлювчета! Сложете ги в кутия с капак, за да не станат твърди
Разстила се тестото и се ръси обилно със захар и стафиди, след това се навива на руло и се реже на кръгчета по 2см. Слагат се в леко намаслена тава(на разстояние едно от друго), ако е тефлонова не е нужно. Отгоре отново се поръсват със захар. И се пече 20 минути на 200градуса.
Солените се правят по същият начин, само че тестото се намазва със сместа от сирене , яйце и кис. мляко. Отгоре се намазва с жълтъка. По желание може да поръсите с подправка или малко кашкавал