Баклава с бутер тесто
бутер тесто - 500 г, орехи - 2 ч.ч. смлени, яйца - 1 - 2 бр., захар - 1/2 ч.ч., ванилия - 2 пакетчета
ЗА СИРОПА
захар - 3 - 4 ч.ч., вода - 3 - 4 ч.ч., ванилия - 1 прахче, настъргана лимонова кора
Добре разбийте яйцата със захарта и ванилията, добавете смлените орехи и добре объркайте до хомогенизиране.
Разделете бутер тестото на два правоъгълника. От сместа разпределете по средата на всеки по дължината на правоъгълника и завийте на руло.
Всяко руло нарежете на малки парчета, подреждайте ги в подмазнена тава и и ги изпечете в загрята силна фурна.
Пригответе сиропа, като варите продуктите за него няколко минути.
Приготвената бутер баклава сиропирайте със захарния сироп. Поднесете на следващия ден, за да може баклавичките да се напоят.