Сладкиш с бутер тесто
400 г бутер тесто
250 г извара с 40% масленост
150 мл мляко
4 бр. яйца
10 с.л. захар
5 с.л. сладко какао
1 ванилия
5 с.л. брашно
олио и галета за формата
Разбиват се жълтъците с изварата, млякото, ванилията и захарта. Добавя се какаото и после брашното, лъжица по лъжица. Разбиват се белтъците на твърд сняг и се объркват в тестото, без да се бие силно. Форма с подвижен кант се намазва с олио и се поръсва с галета. Фурната се загрява на 180 С. Бутер тестото се нарязва на ивици. С две от ивиците се облицова кантът на формата. Излива се тестото. Останалите ивици се слагат изправени в тестото, като се навиват във формата на кръгове (виж снимките). Сладкишът се пече 30-40 минути. Прави се проба с клечка. След изстиването се нарязва като торта.