Рецепти за тиквеник в неделя

вход през zajenata.bg
305541

Вкусен навит тиквеник

кори за баница
масло
За плънката:
настъргана тиква
захар
около 2-3 щипки сол
шепа галета или грис
едро счукани орехи
канела

Маслото се разтопява. Разгъва се пакетът с корите и се взима една кора. Намазва се цялата с разтопено масло и върху нея се слага втора кора, пак се намазва с разтопеното масло и отгоре се слага още една. Върху третата кора, без да се маже с масло, се слага обилно от плънката. Завива се на руло и се слага в намазана с олио тава - не с масло, защото залепва. Така се нареждат и останалите кори. Когато тавата се напълни, рулата се намазват с разтопеното масло. В загрята на 180 С фурна, с включен вентилатор, се пече тиквеника докато се зачерви. Когато е готов се изважда от фурната, оставя се за десетина минути и се наръсва обилно с пудра захар.

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft