14 Октомври 2012
305533
Тиквеник рецепта с готови кори
Тиквеник с канела
Сиропиран тиквеник с готови кори
Вкусен навит тиквеник
Тиквеник с готови кори и глазура
Бърза рецепта за тиквеник
Яйчен тиквеник
Тиквеник с точени кори
Лесен тиквеник
Сиропиран тиквеник с готови кори
400 г кори за баница
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи, счукани на едро
1 с.л. канела
олио - около 200 мл
За сиропа:
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
Тиквата се настъргва, след което се изстисква. Добавят се орехите, канелата и захарта. Така плънката е готова. Вземат се корите - може по една, може и по две, но най-добре по една. Всяка се ръси с олио, от плънката с тиквата и се навива на руло. Нареждат се в намазнена тава. Залива се с 1. ч.ч. сгорещено олио.
Пече се стандартно - на около 180 С, около 20-30 минути, докато покафенее отгоре. Преди това е хубаво да се свари сиропа и след като го извадите от фурната го заливате с вече изстиналият сироп. Хубаво е да престои едно денонощие.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари