14 Октомври 2012
305533
Тиквеник рецепта с готови кори
Тиквеник с канела
Сиропиран тиквеник с готови кори
Вкусен навит тиквеник
Тиквеник с готови кори и глазура
Бърза рецепта за тиквеник
Яйчен тиквеник
Тиквеник с точени кори
Лесен тиквеник
Лесен тиквеник
500 гр.кори за баница
800 гр.тиква
200 гр.захар
150 гр.орехови ядки
100 млолио
30 гр.галета
1/2 пак.канела на прах
40 гр.пудра захар
Тиквата се настъргва на едро ренде и се задушава с малко маргарин или олио, докато течността се изпари
Прави се плънка от задушената тиква, смлените орехови ядки, канела, галета и захар
Върху всяка от корите се слага по малко от плънката и се наръсва с олио
Кората се навива на руло, а рулото се навива като охлюв и се слага по средата на тавата
Около първата кора се редят и останалите, направени по същия начин
Тиквеникът се пече в умерена фурна до златисто оцветяване. Поднася се наръсен с пудра захар.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари