Рецепти за вкусни кюфтенца

вход през zajenata.bg
208698

Вкусна яхния с кюфтенца

Продукти:

250 г кайма
2 ч. л. чубрица
1 ч.л. млян кимион
1 к.ч. олио
3 глави кромид лук
3 моркова
2 ч.л. червен пипер

2 домата от консерва
1 кубче телешки бульон
2 дафинови листа
2-3 стръка нарязана целина
1 ч. л. млян черен пипер
сол на вкус
няколко зърна черен пипер
1/2 ч. ч. червено вино
1 с. л. брашно
магданоз за наръсване
Приготвяне:

• Каймата се омесва с чубрицата, кимиона и смления черен пипер.
• Оформят се малки топчета, които се изпържват в олиото за около 8-10 минути.
• Изваждат се с решетъчна лъжица и в същото мазнина се задушават нарязаните на ситно кромид и моркови.
• Прибавя се червеният пипер, разбърква се и се слагат доматите, настъргани на едро, и 2 ч. ч. от разтворения бульон.
• Пускат се да врят кюфтенцата и се прибавят останалите подправки.
• Вари се на тих огън под похлупак.
• Десет минути преди да се свали от огъня, се добавя виното.
• Когато винената яхния с кюфтенца е готова, се сипва размитото в малко студена вода брашно.
• Разбърква се, оставя се за около 3-4 минути на огъня, преди яхнията да е готова.
• Винената яхния с кюфтенца се наръсва се с магданоз. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Бързи ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft