Пилешки кюфтенца със салата от кускус
Продукти:
250 г пилешка кайма
1 филия бял хляб без кора
2 стръка зелен лук
1/4 връзка ситно нарязан кориандър
1 яйце, леко разбито
2 1/2 с л зехтин
сол
смлян черен пипер
лимонови резенчета
Приготвяне:
• Филията хляб се поставя в дълбока чиния и се залива с вода, колкото да я покрие.
• Оставя се за 5 минути, след което се изважда и се изстисква.
• В купа се смесват каймата, хлябът, яйцето, ситно нарязаният зелен лук и кориандър.
• Омесва се добре и се подправя на вкус.
• С мокри ръце се оформят 16 кюфтенца.
• Мазнината се загрява в дълбок тиган на среден огън.
• Пилешките кюфтенца се изпържват за 5-7 минути до златист цвят от всяка страна.
• Изваждат се и се оставят върху кухненско руло да се отцедят.
• Поднасят се със Салата от кускус.