Вкусна яхния с кюфтенца
Продукти:
250 г кайма
2 ч. л. чубрица
1 ч.л. млян кимион
1 к.ч. олио
3 глави кромид лук
3 моркова
2 ч.л. червен пипер
2 домата от консерва
1 кубче телешки бульон
2 дафинови листа
2-3 стръка нарязана целина
1 ч. л. млян черен пипер
сол на вкус
няколко зърна черен пипер
1/2 ч. ч. червено вино
1 с. л. брашно
магданоз за наръсване
Приготвяне:
• Каймата се омесва с чубрицата, кимиона и смления черен пипер.
• Оформят се малки топчета, които се изпържват в олиото за около 8-10 минути.
• Изваждат се с решетъчна лъжица и в същото мазнина се задушават нарязаните на ситно кромид и моркови.
• Прибавя се червеният пипер, разбърква се и се слагат доматите, настъргани на едро, и 2 ч. ч. от разтворения бульон.
• Пускат се да врят кюфтенцата и се прибавят останалите подправки.
• Вари се на тих огън под похлупак.
• Десет минути преди да се свали от огъня, се добавя виното.
• Когато винената яхния с кюфтенца е готова, се сипва размитото в малко студена вода брашно.
• Разбърква се, оставя се за около 3-4 минути на огъня, преди яхнията да е готова.
• Винената яхния с кюфтенца се наръсва се с магданоз.