Вкусни домати с картофи и кашкавал
Продукти:
500 г картофи
2 с. л. захар
100 мл прясно мляко
4 яйца
1/ 2 глава кромид лук
150 г настърган кашкавал
сол
смлян черен пипер
1 скилидка чесън
2-3 домати
черни маслини
сол и смлян черен пипер
пресен босилек
Приготвяне:
• Картофите се нарязват на пръчици.
• Смесват се със ситно нарязания лук.
• Посоляват се и се подправят с черния пипер и се добавя ситно нарязаният чесън.
• Тавата за печене се намаслява и се изсипват картофите.
• Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за около 20 минути, като се разбърква няколко пъти.
• Доматите се нарязва на филийки.
• Яйцата се разбиват с млякото, захарта и кашкавала.
• Картофите се заливат с тази смес и отгоре се нареждат филийките домати и маслините.
• Връщат се във фурната и се пекат до златист цвят.
• Картофите с кашкавал и домати при сервирането се поръсват с пресен босилек.