Печени домати с моцарела и риган
Продукти:
4 големи домати
300 г моцарела
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
щипка бял пипер
1 с. л. мащерка или риган
зехтин
Приготвяне:
• Огнеупорна тава се намаслява със зехтин.
• Фурната се загрява до 220 С.
• Доматите се измиват и се подсушават.
• Заедно с Mоцарелата се нарязват на филийки с дебелина 1 см.
• Нареждат се в тава, като се редуват домат, Mоцарела, домат и т.н.
• Лукът се почиства и се нарязва на ситно.
• Чесънът се обелва и се намачква със солта.
• Зехтинът, чесънът, кромидът лук и белият пипер се смесват.
• С така приготвената смес се поливат доматите и моцарелата.
• Доматите с Mоцарела се пекат на средно ниво на фурната на 180 С 20 минути.
• Мащерката или риганът се измиват и се подсушават.
• Печените домати с Моцарела се поръсват с мащерката (риган) и се запичат още 5 минути.
• Сервират се заедно с филия прясно изпечен бял хляб.